ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

stelios.jpg

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ▪▪▪▪▪

Στέλιος Χρίστου

Ο Στέλιος Χρίστου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο χωρίο Κόρνος το 1950. Έμαθε τα πρώτα γράμματα στο μικρό σχολείο του χωριού και σε ηλικία 15 χρονών  πήγε στην Ιερά Μονή Σταυροβούνιου κοντά στον γνωστό μοναχό Πάτερ Καλλίνικο Σταυροβουνιώτη όπου μαθήτευσε και εργάστηκε κοντά του για 28 χρόνια μαθαίνοντας έτσι τη βυζαντινή τέχνη με όλα  της τα μυστικά.

Έχει αγιογραφήσει 4 εκκλησιές με την αρχαία τέχνη αλλά και πολλές εκκλησιές και σπίτια σε όλη την Κύπρο κοσμούνται με τις εικόνες του. Επίσης έχει εκπροσωπήσει την Κύπρο μέσω του Κ.Ο.Τ. σε πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης.

Μερικά από τα έργα βρίσκονται στην Ιερά .Αρχιεπισκοπή, στην εκκλησία Αγίας Σοφίας στη Λακατάμια, στον Άγιο Παντελεήμων στη Μακεδονίτισσα, στην Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Πέρα χωριό Νήσου, στην Ιερά Μητρόπολη Σταυροβουνίου, στην Ιερά Μητρόπολη Σταυροβουνίου Αγίου Μηνά, στην Αγία Μαρίνα στον Αναλυόντα, των Αγίων Πάντων στη Δερύνεια, στην Παναγιά στο Λιοπέτρι, στον Άγιο Δημήτριο στις Βρυσούλες, στου Τιμίου Προδρόμου Κόρνου και σε πολλές άλλες εκκλησιές.

⏹⏹⏹⏹⏹⏹⏹⏹⏹⏹⏹⏹

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ▪▪▪▪▪

Κωνσταντίνος Χρίστου

Ο Κωνσταντίνος Χρίστου γεννήθηκε στις 13 Ιουνίου 1978 στο χωριό Κόρνος. Είναι το πρώτο από τα πέντε παιδία του Στέλιου και της Χλόης Χρίστου. Σε ηλικία 15 χρόνων αρχίζει μαθήματα αγιογραφίας στο εργαστήριο του πατέρα του. Μετά από ένα χρόνο όμως αρχίζει τα μαθήματα του ψηφιδωτού στο εργαστήριο του Γιώργου Κέπολα όπου μαθαίνει την τέχνη της υπομονής, την τέχνη του ψηφιδωτού δημιουργώντας μετά το δικό του εργαστήριο.

constantinos.jpg

Έργα που έχει κάνει βρίσκονται σε πάρα πολλές Εκκλησιές, Μοναστήρια και σπίτια της Κύπρου, όπως: Ιερά Μονή Κύκκου, Ιερά Μονή Σταυροβουνίου, Ιερά Μονή Αγίου Μηνά, Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμων Αχερά, Ιερά Μονή Μαχαιρά, Ιερά Αρχιεπισκοπή, Αγίου Ραφαήλ Παχύαμμου, Ιερά Μονή Σαλαμιώισσας, Εκκλησία Προφήτη Ηλία Γερμασόγειας, Εκκλησία Αγίας Παρασκευής Γερμασόγειας, Άγιος Δημήτριος στη Σωτήρα, Άγιος Νεκτάριος Δερύνεια, Άγιος Παντελεήμων Παραλίμνι, Αγίων Πάντων στο Φρέναρος, Αγίου Φωτός και Αγίου Δημητρίου στην Αναφωτία, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Παναγιά Τσαμπικά στο Πέρα Χωριό Νήσου, Αγιά Μαρίνα Αναλυόντα, στον Άγιο Παντελεήμων Μακεδονίτισσα και σε πολλές άλλες εκκλησιές.

Μωσαϊκά ΘΑΥΜΑΤΑ
για ΚΑΘΕ επιφάνεια

logo

Εκεί που η φαντασία συναντά το ψηφιδωτό μωσαϊκό, μετατρέποντας το όραμά σας σε μωσαϊκή πραγματικότητα.

Επικοινωνία

28 Οκτωβρίου 7, 7640 Κόρνος, Λάρνακα
+357 96800100, +357 22533293,
+357 99408595